IMG 20200808 192555 resized 20200817 055808799Dzisiaj na hipodromie 14-go Pułku Ułanów Jazłowieckich w Morawie swoje potrawy zaprezentowała Restauracja „Pod Rumakiem”. Potrawa regionalna kotlet schabowy po polsku z zasmażaną kapustą z kminkiem otwierała festiwal smaków. Degustowane były oryginalne śledzie w śmietance z truskawką, babeczki nadziewane tuńczykiem, tortilla ze szpinakiem, koreczki owocowo- warzywne, deserki z jeżynami.

Potrawy cieszyły się wielkim uznaniem, a wiele z nich swoją oryginalnością zasługuje na miano regionalnych. Do degustacji zostali zaproszeni miedzy innymi czołowi działacze jeździeccy z Dolnego Śląska.

Kalendarz 2025

DATA NAZWA
11-13.04.2025 STRZEGOM SPRING OPEN
24-27.04.2025 STRZEGOM SPRING OPEN
10-11.05.2025 ZR-A & ZR-B
17-18.05.2025 CNC
19-22.06.2025 STRZEGOM HORSE TRIALS
05-06.07.2025 ZR-A & ZR-B
18-20.07.2025 STRZEGOM SUMMER TOUR
26-27.07.2025 ZR-A & ZR-B
09-10.08.2025 ZR-A & ZR-B
20-24.08.2025 MISTRZOSTWA EUROPY J&MJ
05-07.09.2025 STRZEGOM AUTUMN SHOW
20-21.09.2025 ZR-A & ZR-B
02-05.10.2025 STRZEGOM OCTOBER FESTIVAL